13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

 DESTAN GASHI, PROMOVUES I ARTIT MODERN NË AUSTRI

Austria është vendi ku shqiptarët studiuan dhe vepruan shekujve. Nga këto Universitetet dolën figura madhore kombëtare në gjuhë, art, shkencë. Kjo traditë vazhdon dhe...

Miku – Tregim

Hazir MEHMETI, Vjenë (tregim i cili fitoi vendin e parë në konkursin letrare Austria 2020) M I K U Takimet me mikun gjithmonë janë të frytshme, krejt...

Bedri TAHIRI: Pasqyrim artistik i punës së mësuesve tanë mërgimtarë

Këto ditë, kur Mërgata jonë e ka begatuar vendin tonë me aktivitete të shumta kulturore- artistike, dhe po kremtohet edhe një Jubile: 10-Vjetori i...

Mërgimtari nga Kumanova, përmes mundit e djersës u ngrit majave të biznesit në Austri

Në kuadër të udhëtimeve treditore në Oberösterreich dhe pikërisht në qytetin e njohur Bad Ischl të Austrisë takuam njërin nga afaristët më të suksesshëm...

Vjenë: Takimi i mësimdhënësve dhe shkëmbimi i përvojave të tyre

Mësimdhënësit e shkollës shqipe në Bavari dhe Austri vizituan muzeun e Vjenës, përkrenaren e Skënderbeut Shkruan: Mustafë Krasniqi Në takimin dyditor, më 23-24 tetor 2021, Lidhja...