13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

7 Marsi – shenjtërim moteve

Hazir Mehmeti, Vjenë Shpirt Rilindësi shndriti në vargun e mijërave, dje e sot. “Vramëni, po mblidhmani gjakun se do t’u duhet nipërve për të shkruar...

 DESTAN GASHI, PROMOVUES I ARTIT MODERN NË AUSTRI

Austria është vendi ku shqiptarët studiuan dhe vepruan shekujve. Nga këto Universitetet dolën figura madhore kombëtare në gjuhë, art, shkencë. Kjo traditë vazhdon dhe...

Artisti Gazmend Freitag portretizon presidenten e porsazgjedhur të Republikës së Kosovës – Vjosa Osmani...

Zhvillimet shoqërore e politike në mëmëdhe, përpos që ndiqen me interes dhe me emocione edhe në diasporën tonë shqiptare, ato inspirojnë edhe veprimtarinë artistike....

Januz Saliuka dekorohet me titullin “Ambasador i kombit”

“Është me fat kombi që ka heronj” (dijetari popullor) Hazir MEHMETI, Vjenë, 15 dhjetor 2021 Në praninë e disa aktivistëve shoqatash, në Vjenë, iu nda titulli...

9 Maji-Dita e Ngadhënjimit mbi Fashizmin 76 vjet më parë: SHQIPTARËT NË TEHUN...

“Kush ka vuajtur nuk harron” - Ciceroni Ngadhënjimi mbi fashizmin në Evropë nuk e ka çrrënjosur atë tërësisht deri në ditët tona. Gjenocidi serb kundër...

Hazir MEHMETI: JANUZ SALIUKA DEKOROHET ME TITULLIN AMBASADOR I KOMBIT

             “Është me fat kombi që ka heronj”           (dijetari popullor)       Në praninë e disa aktivistëve shoqatash, në Vjenë, iu nda titulli...