10.8 C
Zurich
Wednesday, September 28, 2022

Vjenë: Takimi i mësimdhënësve dhe shkëmbimi i përvojave të tyre

Mësimdhënësit e shkollës shqipe në Bavari dhe Austri vizituan muzeun e Vjenës, përkrenaren e Skënderbeut Shkruan: Mustafë Krasniqi Në takimin dyditor, më 23-24 tetor 2021, Lidhja...

Karl Gega, gjeniu austriak me rrënjë shqiptare

Nga Hazir MEHMETI, Vjenë Që në nisjen e trenit nga Vjena për në qytetin e bukur të Grazit, çdo gjë e ndërtuar të kujtonte gjeniun...

Kujtojmë Karl Gegën, përmes një vizite në muzeun e tij në Breitenstein të Austrisë

Në kuadër të udhëtimeve të mija në vendet ku kanë lënë gjurmë personalitetet shqiptare me famë, botërore, kësaj radhe kujtoj, Karl Gegën,  inxhinierin e...

Nga LKSH Austri: konkurs letrar për prozë e poezi

LIDHJA E SHKRIMTARËVE DHE KRIJUESVE SHQIPTARË NË AUSTRI “ALEKSANDËR MOISIU“ Shpall konkurs letrar për prozë e poezi Kushtet e pjesëmarrjes në konkurs: Të jetë krijues që jeton...

Bedri TAHIRI: Pasqyrim artistik i punës së mësuesve tanë mërgimtarë

Këto ditë, kur Mërgata jonë e ka begatuar vendin tonë me aktivitete të shumta kulturore- artistike, dhe po kremtohet edhe një Jubile: 10-Vjetori i...

 “Nostalgjia” e  autorit Mario Caliva promovhet  në Vjenë

Vjenë, 29 gusht 2021. Vjenën e njohur në historinë shqiptare si vatër ku studiuan, figura të njohura të kombit, u prezantua shkrimtari arbëresh Mario...