19.7 C
Zurich
Sunday, August 14, 2022

Në Prishtinë përurohen librat e dy autorëve shqiptarë nga Austria

  Me fillimin e pushimeve verore, zakonisht edhe jeta kulturore në vendlindje begatohet me aktivitetet letrare nga vet mërgimtarët tanë, që jetojnë e veprojnë në...

Hazir MEHMETI: VEPRIMTARIA LETRARE E BOTUESE NË AUSTRI ME RËNDËSI KOMBËTARE

  Duke qenë Austria boshti i lëvizjeve në rajon e njohur si perandoria Austro-Hungareze, shumë popuj gjetën ambientin e volitshëm për shkollim e krijimtari letrare....

Në Prishtinë u promovua libri i Pjetër Logorecit, “Histori shkodrane në fotografi”

    Duke i bërë një vështrim këtij libri me peshë të veçantë sa historike aq edhe dokumentare, profesorHazir Mehmeti, kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe...

Shënohet shekulli i revistës “DJALËRIA” në Vjenë

Lidhja e Shkrimtarëve dhe Krijuesve Shqiptarë “Aleksandër Moisiu” në Austri, shënon shekullin e gazetës “Djalëria” me botim të numrit festiv të saj. Përgatitur për...

Bedri TAHIRI: Pasqyrim artistik i punës së mësuesve tanë mërgimtarë

Këto ditë, kur Mërgata jonë e ka begatuar vendin tonë me aktivitete të shumta kulturore- artistike, dhe po kremtohet edhe një Jubile: 10-Vjetori i...

Doli nga shtypi libri «Përmbledhje aktivitetesh letrare në Austri» me autor Hazir Mehmetin

Tashmë, sa herë përmendet Vjena dhe kultura shqiptare, mendja te vete tek mësuesi, publicisti, tregimtari e veprimtari i palodhur i çështjes kombëtare, Hazir Mehmeti,...