14.3 C
Zurich
Sunday, August 14, 2022

Miku – Tregim

Hazir MEHMETI, Vjenë (tregim i cili fitoi vendin e parë në konkursin letrare Austria 2020) M I K U Takimet me mikun gjithmonë janë të frytshme, krejt...

Hazir MEHMETI: JANUZ SALIUKA DEKOROHET ME TITULLIN AMBASADOR I KOMBIT

             “Është me fat kombi që ka heronj”           (dijetari popullor)       Në praninë e disa aktivistëve shoqatash, në Vjenë, iu nda titulli...

Januz Saliuka dekorohet me titullin “Ambasador i kombit”

“Është me fat kombi që ka heronj” (dijetari popullor) Hazir MEHMETI, Vjenë, 15 dhjetor 2021 Në praninë e disa aktivistëve shoqatash, në Vjenë, iu nda titulli...

 DESTAN GASHI, PROMOVUES I ARTIT MODERN NË AUSTRI

Austria është vendi ku shqiptarët studiuan dhe vepruan shekujve. Nga këto Universitetet dolën figura madhore kombëtare në gjuhë, art, shkencë. Kjo traditë vazhdon dhe...

Hazir MEHMETI: SHTETI MIK, AUSTRIA KREMTON  26 TETORIN-FESTËN KOMBËTARE

  Historia Austria kremtoi 26 Tetorin, Festën Kombëtare të saj.  Gjithë shqiptarët urojnë: Gëzuar 26 Tetori – Festën Kombëtare Austri! Në rrethana pandemie u organizua ceremonia...

Vjenë: Takimi i mësimdhënësve dhe shkëmbimi i përvojave të tyre

Mësimdhënësit e shkollës shqipe në Bavari dhe Austri vizituan muzeun e Vjenës, përkrenaren e Skënderbeut Shkruan: Mustafë Krasniqi Në takimin dyditor, më 23-24 tetor 2021, Lidhja...