19.5 C
Zurich
Tuesday, June 28, 2022

Vazhdon dumpingu në paga në Zvicër

Përgaditi dhe përpunoi: O. Osmani Në fillim të qershorit u zbulua një rast i madh i dumpingut në paga: 28 punëtorë fasadash polak nga një...

Monumenti i Gjergj Kastriot – Skënderbeut në Prizren, vepër e financuar nga mërgimtarët

  Sot, me rastin e inaugurimit të shtatores së kryetrimit tonë, me fjalime dominuan komunarët, pordo bërë publike se mjetet i dhanë kryesisht mërgimtarët, ku...

Kundisa apo Contessa Entellina, ngulimi më i vjetër arbëresh, ku migrimi po e zbeh...

Ditën e dytë të vizitës sonë në mesin e katundeve arbëreshe në Sicili, më 15 Nëntor 2021, me ekipin e "prointegrës " vizituam ngulimin...

Gjaku arbëror, tradita e mikpritja jeton kudo në mesin e vëllezërve arbëresh

Mbresa nga një udhëtim disaditor, shumë mbresëlënës në dhjetë katunde arbëreshe të Kalabrisë, ku edhe më tej kudo që shkon has në një mikpritje...

Ndahet nga jeta albanologu arbëresh Gianni Belluscio

Portali “Arbëria” nga Shënë Vasili në Kalabri, që ishte edhe vendlindja e tij, duke shkruar për vdekjen e këtij studiuesi në  moshën 59 vjeçare,...

Qyteti Wil i kantonit St. Gallen si model për Zvicrën

Osman Osmani, 27 qershor 2020 Përveç koronës dhe protestave të rëndësishme "Black Lives Matters" në mbarë Zvicrën, kemi edhe një ndryshim tjetër, madje një lëvizje...