13.7 C
Zurich
Monday, September 26, 2022

Në Ferizaj u promovua libri i Muharrem Blakajt “Zana e Shën Martinit”

Dje në Bibliotekën e qytetit të Ferizajt, “ SADIK TAFARSHIKU” u promovua libri “ ZANA E SHËN MARTINIT”, roman i autorit Muharrem Blakaj (me...

Ftesë për vlerësimin e librit “RRUGËTIMI I NJË BASHKATDHETARI” kushtuar Elfi Agushit

Njoftohen dhe ftohen bashkëatdhetarët e bashkëveprimtarët dhe të interesuarit e tjerë që, të shtunën me 3 shtator 2022, duke filluar nga ora 17:00 në...

Në Prishtinë përurohen librat e dy autorëve shqiptarë nga Austria

  Me fillimin e pushimeve verore, zakonisht edhe jeta kulturore në vendlindje begatohet me aktivitetet letrare nga vet mërgimtarët tanë, që jetojnë e veprojnë në...

Në vargun e veprave të Bedri Tahirit, tash edhe romani “Kohë ethesh”

Shkrimtari Bedri Tahiri që deri me tash njihej kryesisht si autor i shumë monografive me peshë kulturo-arsimore e historike nga kjo javë njihet edhe...

Me 23 dhe 24 gusht në Deçan e Junik  takimet e krijuesve nga mërgata...

Takimet tradicionale të Lidhjes së Krijuesve Shqiptarë nga Mërgata, këtë vit ato do të bartën nga kryeqendra në dy lokalitete të Kosovës, më parë...

Doli nga shtypi libri i 48-të i shkrimtarit Bedri Tahiri: “Qëmtime letrare”

Me këtë rast portali ynë, boton fjalën e redaktorit Nexhat Rexha, me titull : Portretizime në gdhendje të fjalës” , ndërsa që vet brenda...