Nuhi Sylejmani – Vrasja e trefishtë (kujtime e fakte)

Lufta për liri e bashkim kombëtar, zanafillën e vet e ka që nga pushtimi serb i viseve shqiptare. Por, organizimet ilegale marrin hov menjëherë...

Solidarizim me grevistët – ish punëtorët e fabrikës së gypave të Ferizajt

Bernë, më 15 mars 2014 Osman Osmani, sekretar sindikal për migracion në sindikatën Unia Greva e filluar më 13.03.2014, e cila organizohet për shkak...

Një jetë në shërbim të lirisë – libër kushtuar Naser Hanit

Ky libër i kushtohet veprimtarit nga fshati Veleshtë i Strugës, Naser Hanit, të cilin e njoha për herë të parë në verën e vitit...

Manifestim në Munih – Lufta e punëtorëve në Kosovë kundër privatizimit dhe shfrytëzimit

Kosova vlerësohet si shteti më i varfër në Europë. Aktualisht papunësia arrin lartësinë e 45 %, kurse procesi neoliberal i privatizimit ka kushtuar me...

Me rastin e 33 vjetorit të demonstratave të vitit 1981

ORGANIZATA PËR REPUBLIKË SHQIPTARE NË ish-RSFJ PROGRAMI I ORGANIZATËS PKMLSHJ, i aprovuar me rastin e konsolidimit në verë të vitit 1978 në mbledhjen solemne në...

Krahas shtimit të studentëve shqiptarë në HSG, po shtohet edhe aktiviteti i tyre

Tashmë në kuadër të Universitetit të St. Galenit (HSG), vepron në mënyrë mjaft aktive Lidhja e Studentëve Shqiptarë, që drejtohet prej Faton Musliit, e...