Qifti Sara e Fehmi Fetahu, fitues të sivjetmë të Çmimit të diasporës në Zvicër

Këtë çmim tradicional të katërtin me radhë në prani të mysafireve të shumtë nga Zvicra e Kosova e ndau ambasadori, Naim Malaj, i cili...

Ne dhe 1 maji në Zvicër

Me rastin e ditës ndërkombëtarë të punës apo si njihet tek ne ditës punëtorëve, edhe këtë vit shërbeu si rast për adresimin e çështjeve...

Marrëveshja Sociale me Zvicrën temë në festën e një majit

Zoti Ministër, jepni fund diskriminimi të shtetasve të Kosovës  Për ditën e punëtorëve, 1 Majin, në Thun (Bern), në sheshin përpara Parlamentit të Qytetit ishin...

KADRI REXHEPI – VEPRIMTAR I HESHTUR POR KËMBËNGULËS NË TË DREJTAT KOMBËTARE

Nga Ismet Rashiti Në njëmujorin e vdekjes së papritur të veprimtarit të çështjes kombëtare, Kadri Rexhepit, në organizim të Shoqatës « Pranvera ‘81 », në Grenchen të...

Një pasdite në Dardaninë helvetike

Të hënën e kaluar më 28 prill, në shoqërim të bashkëvendësit Nexhmedin Ilazi, u nisëm për një piknik njëditor drejt Dardanisë helvetike (Dardagny), rreth...

Në defileun e Cyrihut vogëlushët shqiptarë prezantuan shtetin e Kosovës

Në mesin grupeve pjesëmarrëse ishin edhe rreth 40 anëtarë të Shkollës Shqiptare të Vallëzimit “Shota” në Zvicër, që drejtohet nga koreografi i mirënjohur, Agron...