Edhe shqiptarët, pjesë e vendimeve politike në shtetin helvetik

Në një tubim në Glattbrugg të Cyrihut programet zgjedhore i shpalosën dy kandidatë shqiptarë për deputet në parlamentin nacional, në kuadër të partisë CVP,...

Në Grac, vlerësim i shkëlqyeshëm për Projektin e teksteve të diasporës

Në kuadër të Ditës së Gjuhëve Evropiane, në konkurrencë prej 60 projektesh, Projekti i Teksteve në gjuhën shqipe për diasporë (fryt i bashkëpunimit Shkolla...

Debat mbi preokupimet kryesore të mërgatës së Kosovës në Zvicër

Në pallatin Volkshaus të Cyrihut, të shtunën e kaluar, më 19 shtator 2015 u mbajt një tryezë diskutimi me politikane e politikanë zvicerano-shqiptar, meqë...

Qendra Kulturore ne Zvicër

NË MBËSHTETJE TË KANDIDATËVE SHQIPTARË NË ZGJEDHJET NACIONALE ZVICERANE TË 18 TETORIT 2015 ! Qendra Kulturore Shqiptare me seli në Eugen-Huberstrasse 19a Altstetten/ZH, pranë Konsulatës së...

Çifti Schader ndihmoi sanimin edhe të tri objekteve shkollore në Shqipëri

Në shkurtin e sivjetmë, Basil Schader, pedagog dhe albanolog i njohur me të shoqen, Erica ndërmorën një sërë veprimesh humanitare për grumbullimin e ndihmave...

Pse kosovarët të trajtohen ndryshe në raport me pjesëtarët tjetër të ish- Jugosllavisë!?

Ndonëse ata janë pjesë integruese e shoqërisë zvicerane, në disa segmente trajtohen ndryshe, tha në debatin e organizuar në Neuchâtel me përfaqësuesit e spektrit...