1.2 C
Zurich
Saturday, December 3, 2022

Në 105-vjetorin e abëcësë së shqipes – GJUHË E BASHKUAR E POPULLIT TË NDARË

Në vitin 1908, në kohën kur shqiptarët po bënin përgatitjet e fundit për t’i dëbuar taboret e Azisë nga trojet shqiptare, në një qytet...

Kronika e manifestimeve në Zvicër, kushtuar Ditën së flamurit

Me rastin e Ditës së Flamurit - 28. Nëntorit dhe të 101 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë,në Zvicër organizohen një varg manifestimesh,...

Maure: Zvicrën dhe Kosovën e lidhin shumë miqësi

Gjatë vizitës së tij në Kosovë, Presidenti i Zvicrës, Ueli Maurer ka deklaruar se miqësinë e bëjnë edhe më të fortë mbi 170 mijë...

Disa fjalë rreth librit të Rexhep Rifatit „Shqiptarët në Zvicër – 1001 pamje“

Libri i Rexhep Rifatit me titull „Shqiptarët në Zvicër – 1001 pamje“, në 290 tema, në 501 faqe e me mbi një mijë fotografi,...

Vazhdon rrugëtimi i Teatrit Kurora

Teatri si pjesë përbërse e artit përmbledhë në vetëveti shumë forma dhe diciplina artistike: literatur, muzikë, koregrafi, dizajnë, arshitektur, pikturë, prozë, poezi, etj... ....

Delegacion i Forumit rinor të PShDK-së pjesëmarrës në Kongresin e JCVP-së së Zvicrës

Delegacioni nga Kosova, i prirë nga kryetari i Forumit rinor të PShDK-së i Arion Thaqi, takoi shumicën e delegacioneve nga radhët e 15 vendeve...