Barakat, ksenofobia dhe fëmijët e fshehur

Intervista Më 7 nëntor Unia organizon një seminar ditor dhe një ekspozitë, e cila duhet të na e kujtojë statusin e sezonierëve. Këtë status dëshiron...

Të drejtat sindikaliste në Zvicër, e drejta e qasjes

E drejta e qasjes së sindikatave Ndodhë përsëri e përsëri: Sindikalistët paditen për dhunimin e qetësisë shtëpiake, pasi që me punëmarrësit bisedojnë në vendet...

Pyetje dhe përgjigje nga bota e punës në Zvicër

Zbritjet nga paga: Si mund ta di nëse shefi i ka përcjellë ato më tej? Ka kohë që punëdhënësi im financiarisht nuk i ka punët...

Zgjedhjet federale, më 30 nëntor 2014 – JO tatimit paushall

Iniciativa popullore „Mjaft me privilegjet tatimore për milionerët“ kërkon anulimin e tatimit të padrejtë gjithëpërfshirës për miliarderët dhe milionerët e huaj. Ky trajtim i...

Ftesë për bashkëkuvendim

Grupi sindikalist shqiptar “Aktivistët” e Cyrihut në kuadër të aktiviteteve për vitin 2014 organizon manifestimin e rdhës në formë bashkëbisedimi të hapur me temën:       ...

Tubim i përgjithshëm i anëtarëve shqiptar të sindikatës Unia në regjion Argau

Të nderuar anëtarë Siç ju kemi njoftuar më heret, me 20 shtator 2014 e shtunë, do të mbahet tubimi i antarve shqiptarë të sindikatës Unia regjioni...