1.3 C
Zurich
Thursday, December 9, 2021

BARDHOSH GËRVALLA

Ese… BARDHOSH GËRVALLA (25 shkurt 1951 – 17 janar 1982) Shkruan: Shefqet DIBRANI Bardhosh Gërvalla është njëra ndër figurat e shquara të lëvizjes patriotike dhe revolucionare të...

Shukrije Ramadani, ushtruese detyre e Qendrës Kulturore në Cyrih

Emërimi në këtë detyrë i bashkëshortes së hero Agim Ramadanit, një veprimtare shumëvjeçare në sferën e arsimit dhe kulturës, u mirëprit nga grupet dhe...

Arritjet e shqiptarëve në Zvicër, nën hijen e futbollisteve

Në pritjen e organizuar në Bernë, në 6- vjetorin e Pavarësisë së Kosovës, ambasadori Naim Malaj, në plan të parë nxori sportistët elitarë dhe...

“Ich hätte niemals für dieses Land gekämpft!” – Das Leben eines ehemaligen UÇK-Kämpfer

Kujtim Dërvishaj steht jeden Tag um 06.00 Uhr morgens auf und läuft mit seinem Waagen zu einem Hügel, wo sich ein Brunnen befindet. Den...

Prania dhe rrugëtimi i Mërgatës Shqiptare në nënqiellin Helvetik

(Fjala publicistit, Gani Bytyçi  në promovimin e monografisë “Shqiptarët e Zvicrës 1001 pamje”, të gazetarit Rexhep Rifati) Migrimi dhe eksodi i shqiptarëve dhe vendosja...

Komuniteti shqiptar në Zvicër: prodhimtar ne aktivitete e personalitete

 Në librin, "Shqiptarët në Zvicër -1001 pamje”, nuk ka sesi te mos ndjesh një përzierje përkatësie në kulturën dhe arritjet e secilit, që renditën...