17 C
Zurich
Monday, May 10, 2021

Promovim

Shoqata e Krijuesve Shqiptarë në Zvicër fton të gjithë autorët dhe dashamirët e librit në përurimin e librit: “SY MË SY ME JETËN” Biografi e Mehmet Kajtazit Botues :...

Das SWIKOS Kurzfilmfestival wird 2013 bereits zum siebten Mal durchgeführt

Das SWIKOS Kurzfilmfestival wird 2013 bereits zum siebten Mal durchgeführt. 15/16. November 2013 - Stadt Casino Basel 2013 findet SWIKOS mit einem neuen Konzept an zwei...

DFREX: “DER WEG IST DAS ZIEL”

Kantautori Shqipton Rexhaj së bashku me kolegun e tij Dave Fryman (DFREX) me këngën "Der weg ist das ziel", po ecin me shpresë se...

Manifestim i radhës i Projektit 2013 nga shoqata “Parandalo”

Cilat dukuri shoqërore nxisin dhunë tek të rinjtë dhe në familje Ju ftojmë të merrni pjesë në ligjëratën e katërtë dhe të fundit për këtë...

Integras – Takim informativ për zgjedhjen e profesionit për prindër dhe të rinj në...

Offertë Shoqëruesit më të rëndësishëm për të rinjtë gjatë procesit të kërkimit të profesionit, janë prindërit e tyre. Këtë rrol mund ta përmbushni më mirë, nëse...

Në Gjenevë festival treditor me moton: “Për nder të Kosovës,homazh të parëve tanë”

Në hapje të manifestimit, përshëndetën ambasadori i Kosovës në Bernë, Naim Malaj dhe përfaqësuesja e Shqipërisë në misionin e OKB-së, Filloreta Kodra, ndërsa që...

Muze

Sot në 122 vjetor, kujtojmë Kuvendit të Lidhjes së Pejës në krye me Haxhi...

Pikërisht 122 vjet më parë, më 23 janar 1899 nën kërcënime të reja për tokat shqiptare, në Pejë u mblodh një kuvend me 500 pjesëmarrës nga vilajetet...

Me muzeun arkeologjik të Korçës, prointgra përmbyll vitin me 48 muze shqiptare

Ndonëse është amortizuar në masë, ky muze që është ndërtuar në vitin 1985 brenda tij ruan plot 1.200 objekte, të cilat datojnë prej epokës...

Shtëpia muzeale e Filip Shirokës në Shkodër, josh me stil e traditë  

Pas zhgënjimeve që përjetova tek shtëpitë e figurave të shquara kombëtare në pjesë të ndryshme të Shqipërisë, sidomos me shtëpinë e vëllezërve Frashëri në...

Postimet e Fundit

Kërmarini apo Campomarino, përplot murale me figura kombëtare

Në mesin katër bashkive arbëreshe në provincën e Kampobases të zonës së Molisës në Italisë jugore, qyteza arbëreshe Kërmarini apo Campomarino ( me rreth...

Këtu ka një problem!

Kush e njeh shqipen, nuk mund të qëndrojë indiferent faqe asaj çfarë po ngjet në Shqipëri. Dhe atje Kryeministri i ka fituar zgjedhjet parlamentare....

Dita e Donikës është sot, i falni dashni! 

Dita e Nënës nuk festohet kudo të dielën e dytë të majit siç është në Zvicër. Vendet e tjera ndonjëherë kanë zakone të ndryshme...

Zgjedhja e Editorit

1975-1982 KRIJIMI I LËVIZJES PËR PAVARËSINË E KOSOVËS (PKMLSHJ-LRSSHJ)

«Në vitin 1981 u shtrua kërkesa për konstituimin e Kosovës në Republikë. Në prapavijën e kërkesës qëndronte besimi se problemi shqiptar në Jugosllavi esencialisht...

Portrete martirësh

Jeta dhe vepra e Afrim Abazit, anëtarit aktiv dhe njërit nga udhëheqësit e Organizatës së Rinisë (ORK) të PKMLSHJ, lidhet ngushtë me lëvizjen revolucionare...

Arber Bullakaj u zgjodh në organin më të lartë drejtues të PS Zvicër

NJOFTIM PËR MEDIA nga Zëri progresiv dhe prointegra.ch Hilmi Gashi, Zvicër, 27 shkurt 2021 Në konferencën e sotme vjetore të Migrant*eve Socialdemokratë të PS Zvicër u...

Kuzhina

  Në një konferencë për shtyp mbajtur më 6 Nëntor 2020, në Lindau të Kantonit të Cyrihut, u promovua djathë i ri me shije tradicionale...

Magjet muzeale, relikte me vlerë të trashëgimisë kombëtare 

  Gjatë udhëtimeve të mija nëpër muze dhe kullat shqiptare,përmes objektivit fiksova edhe disa nga magjet tona, që ruhen si relikte të së kaluarës, por...

Ylber Bibaj, kuzhinier i shquar në njërin nga restorantet më reprezentative të Cyrihut

Ky kuzhinier me prejardhje nga Ferizaj, që nga viti 2013 punon në Restorantin vegjetarian HILTL AG në Cyrih, që njihet si ndër më të...