19.5 C
Zurich
Tuesday, June 28, 2022

Me kalanë e Tiranës, “prointegra” e përmbyll vitin me 48 kala shqiptare!

Si portal që në fillim të këtij viti bëmë zotimin, që çdo fundjavë të prezantojmë nga një kala, gjegjësisht kështjellë shqiptare në trojet tona...

Mësuesi, Ymer Shypheja nga Elbasani, që në moshë djaloshare reflektoi në qytetin e Ferizajt...

  Secili nga mësuesit nga Shqipëria, që punoi në trojet etnike, ka një histori sa më të veçantë, e tillë është edhe ajo e Ymer...

Në mesin e artistëve arbëresh, që krijojnë piktura përplot jetë e kolorit

Në rrugëtimet e mija nëpër fshatrat arbëreshe të Italisë së Jugut, kam marr pjesë edhe në hapjen e disa ekspozitave të artit figurativ. Vet...

OJQ-të në Beograd shënojnë 20 vjetorin e krimeve serbe në Kosovë

Organizatat joqeveritare “Nisma e të rinjve për të Drejtat e Njeriut”, “Fondi për të Drejtën Humanitare” dhe “Gratë në të zeza”, gjatë ditës së...

Vaçe Zelës iu dhurua libri “Shqiptarët e Zvicrës -1001 pamje”

Ikonës së muzikës së lehtë shqiptare, që gjendet për shërim në një spital të Bazelit iu dorëzua ky libër monografik, ku artistja jonë brilante...

Ansambli «Gëzuar» nga Gjeneve, kremtoi denjësisht 10- vjetorin e themelimit

Për të përjetuar nga afër atmosferën e jubileut të Ansamblit të Valleve “Gëzuar” nga Gjeneva u desh në dy drejtimet të bëj me tren...