7.2 C
Zurich
Thursday, February 29, 2024

Mësuesja e parë që vuri themelet e shkollës shqipe në Zvicër

Dihet fare pak se, Drita Krasniqi, që jeton në qytetin e Glarusit, se është mësuesja që qysh më 20 shtator 1990, hapi shkollën e...

Letër publike drejtuesve dhe aktivistëve të Lëvizjes Vetvendosje

Të dashur aktivistë, deputetë dhe zyrtarë të Lëvizjes Vetëvendosje, duke qenë thellësisht të shqetësuar me zhvillimet e brendshme në Lëvizjen Vetëvendosje, për disa javë tashmë,...

Iku në amshim eksperti Xhemshit Duriqi, që nga pozita e ministrit nuk pranonte asnjë...

Ky ekspert ekonomie,  si njeri i sukseseve të mëdha, qoftë si zëvendës-drejtor i përgjithshëm i ndërmarrjes gazetare-botuese grafike "Rilindja", ministër i Financave në Qeverinë...

Debat mbi preokupimet kryesore të mërgatës së Kosovës në Zvicër

Në pallatin Volkshaus të Cyrihut, të shtunën e kaluar, më 19 shtator 2015 u mbajt një tryezë diskutimi me politikane e politikanë zvicerano-shqiptar, meqë...

Tubim festiv në Cyrih, dedikuar mësimit plotësues shqip në Zvicër

Manifestimi e organizuar nga LAPSH-i në Glattbrugg i kushtohej festave të marsit dhe 550 vjetorit të kalimit në pavdekësi të Gjergj Kastriotit- Skënderbeu, për...
Pika e rekrutimit në Kukës - maj 1999

Agim Sylejmani: Operativa e Shtabit të operacionit “SHIGJETA” Maj -Qershor 1999

Bashkëbisedim me veprimtarin Agim Sylejmani www.pashtriku.org , 5 mars 2017: "Në ditët e para të majit, sipas shënimeve të mia, ishte data 2 maj 1999,...