13.5 C
Zurich
Thursday, October 21, 2021

Shkolla Shqipe hap dyert edhe në Vevey, të Kantonit (VD) në Zvicër!

Vazhdojnë sukseset e “Shkollës shqipe në Zvicër”, kësaj radhe ishte dita e Shkollës Shqipe në Vevey të Kantonit VD Nxënesït  e shkollës shqipe në Vevey...

Karl Gega, gjeniu austriak me rrënjë shqiptare

Nga Hazir MEHMETI, Vjenë Që në nisjen e trenit nga Vjena për në qytetin e bukur të Grazit, çdo gjë e ndërtuar të kujtonte gjeniun...

Puhëriu apo Pallagorio, qytezë arbëreshe që të mahnitë me poezi e bujari

Gjatë vizitës sime me 23 gusht të këtij viti, në rajonin e krahinës së Krotonës në Jug të Italisë, pasi kisha vizituar dy katundet...

Argona e tri diplomave universitare në Zvicër

  (Një dëshmi kjo, se shqiptarët në shtetin helvetik nuk spikasin vetëm në futboll, por edhe në shkencë, por sikur jemi mësuar tu japim më...

Hapet një shkollë shqipe edhe në Seebach të Kantonit të Cyrihut

Në këtë fillim tetori të vitit 2021, nxënësit e vatrës sonë arsimore:  “Shkolla Shqipe” në Buchwiesen, të Seebachit, në Kanton e Cyrihut, filluan mësimet...

Mehmet PRISHTINA: KOSOVA NË MES TË RECIPROCITETIT DHE SOVRANITETIT

Në Prishtinë do të vazhdojë të kritikohet marrëveshja e fundit për mbulimin e simboleve shtetërore në target e automjeteve të Kosovës dhe Serbisë, sepse...

Muze

Carfizzi apo Karfici, ngulim arbëresh ku të presin me shumë mirësi në familje e...

Cak i vizitave të mija në shoqërim me profesor Michele Greco, më 23 Gusht 2021, ishin tri ngulimet arbëreshe në provincën e Krotonës: Carfizzi...

Vina një qytezë arbëreshe, ku veshjet e grave shquhet me elemente arkaike  ilire

Në rrugëtimin tim të fundit në Kalabri dhe provincat tjera ( 21-25 Gusht 2021), për herë të parë vizitova 13 bashki, gjegjësisht katunde e...

Në Kukel, nderime poetit Mjedja, autorit të vargjeve profetike me vlera antologjike

  Ekipi i Platformës “Prointegra.ch”, në vazhdën e vizitave trojeve shqiptare bëri edhe një vizitë në Kukel të Bushatit të Shkodrës, meqë rasti vizitoi Qendrën...

Postimet e Fundit

Blerim Rrecaj: Kur vijnë mërgimtarët – poezi

Blerim Rrecaj LIRI E BARDHË Te Drini i Bardhë Rrjedhë mendimesh të bardha Fëmijët mbajnë në duar punimet Me duart që lëshojnë pëllumbat Për nder të Ditës së Çlirimit Me mbishkrimet: "Paqja...

Dy ditë në katundet arbëreshe, ku shqipja gjallëron në të folme e të shkruar...

Gjatë vizitave në katundet me traditë gjuhësore e kulturore: Frasnitë, Çifti ( Qivita), Shën Konstatini Arbëresh ( San Constatino Albanese) dhe Shënë Pali, patëm...

KONKURSI I DITURISË

Shkolla Shqipe - Zvicër KONKURSI  I  DITURISË Maj  2022 A ka gjë më të bukur? -  Kur i sheh këta fëmijë të cilët edhe pse kanë lindur...

Zgjedhja e Editorit

TANI EDHE NËSE NUK KENI SIMPTOMA: TESTOHUNI PAS PUSHIMEVE.

TANI EDHE NËSE NUK KENI SIMPTOMA: TESTOHUNI PAS PUSHIMEVE. Falas në të gjitha pikat e testimit Edhe nëse nuk keni simptoma, ju mund ta mbartni vetë koronavirusin...

Video ekspertësh mbi mitet e shpeshta të vaksinimit

Çdokush që aktualisht është i informuar për vaksinimin Covid-19 do të hasë gjithashtu në lajme të rreme për vaksinat. Specialistët e  vaksinimit të Entit Federal...

Kuzhina

  Në një konferencë për shtyp mbajtur më 6 Nëntor 2020, në Lindau të Kantonit të Cyrihut, u promovua djathë i ri me shije tradicionale...

Magjet muzeale, relikte me vlerë të trashëgimisë kombëtare 

  Gjatë udhëtimeve të mija nëpër muze dhe kullat shqiptare,përmes objektivit fiksova edhe disa nga magjet tona, që ruhen si relikte të së kaluarës, por...

Ylber Bibaj, kuzhinier i shquar në njërin nga restorantet më reprezentative të Cyrihut

Ky kuzhinier me prejardhje nga Ferizaj, që nga viti 2013 punon në Restorantin vegjetarian HILTL AG në Cyrih, që njihet si ndër më të...