LË(VIZË)JE

Mëngjes

Në shtrat
Mbuluar me jorgan
Kapur dorë për dore
Sytë mbyllur
Shëtisim nëpër ëndrra

Shkallëve

U ngjita shkallëve
Që s’jam ngjitur kaherë
Për ta parë një pjesë Prishtine

Hapa krahët

Hapa krahët
Dhe s’u bëra
As skifter
As shqiponjë

Derisa ecja

Një topth fëmije ra nga lart
Shikova dhe askë
S’pashë nëpër ballkone
E te një bredhush
E vura si frut

Top në pemë

U afrova ta shoh
Edhe njëherë
Këtë top që në këtë pemën
Para këtij dyqani ka mbetë
Sikur bota pezull
As në qiell as në tokë
Mbërthyer mes degësh të lulëzuara
Nëpër të cilat po enden ca bletë

Dy pamje ditësotme

Një zog i zi
E sqepverdhë
Në një park pishash
Fluturon e bredh
Një trumcak në një degë druri
Përballë një ndërtese
Sheh kah qelia e atij ballkoni
Ku enden papagaj

Çast çlirimi

Një fijefarë e luleradhiqes
Kapur për një fije merimange
Puhiza që po e tund hera-herës
Më në fund ia dhuron lirinë