Lajmet e fundit
sqde
Home / Sociale

Sociale

Pyetje përgjigje nga bota e punës në Zvicër

Monitorim i orarit të punës me video: A mund ta bëjë shefi im këtë? Wossen Aregay nga shërbimi orari i punës përgjigjet në pyetjet nga bota e punës Unë punoj në tregtinë me pakicë. Rishtas eprori ynë na ka njoftuar, se ekziston dyshimi se disa nga ne nuk vulosin me korrektësi kartën e orarit të punës. Si mase ai ka ...

Read More »

Fond zviceran për kompensim dhe shërbimi i kujdesit për viktimat e asbestit

Përkrahja për viktimat e asbestit dhe familjarët e tyre Që nga vera e vitit 2017, Fondi për kompensim të viktimave të asbestit (EFA) dhe familjarët e tyre ofron ndihmë të shpejtë dhe të thjeshtë, përfshirë edhe përkrahjen financiare dhe psikologjike – një arritje e rëndësishme kjo për tejkalimin e katastrofës së asbestit. Asbesti nuk është temë e së kaluarës, por ...

Read More »

Nevojitet kushte më të mira pune, për të mënjanuar keqpërdorimet për punonjësit temporal

Bisedime për ripërtëritjen e KKP për personel të huazuar në Zvicër  Puna temporale është duke marshuar. Në shumë ndërmarrje personeli temporal është i punësuar me kusht më të pavolitshme se sa të punësuarit e përhershëm. Shumë ndërmarrje nuk druajnë dhe nuk ndalen se shkarkuari punëmarrësit dhe në vend të tyre të punësojnë fuqi temporale pune. Urgjentisht nevojitet përmirësim i KKP, ...

Read More »

Pyetje e përgjigje nga bota e punës në Zvicër

Shkarkim nga puna me 61 vjet: Lajmërim i menjëhershëm tek arka e papunësisë? Regula Dick nga arka e papunësisë së Unia-s përgjigjet në pyetjet e juaja nga bota e punës. Unë jam duke punuar qe 15 vite si elektricist në një ndërmarrje të vogël familjare. Me 3 janar mbushi 61 vjet. Qejfin paraprak të festimit të ditëlindjes, shefi im ma ...

Read More »

Bota e punës dhe digjitalizimi

Unia dëshiron një digjitalizim social Robotët, inteligjenca artificiale, printerët 3D dhe platformat online: Teknologjitë digjitale janë shumë mbresëlënëse, por shkaktojnë edhe frikë. Sindikata Unia tregon se çfarë është e nevojshme, që digjitalizimi tu shërbejë njerëzve. Teknologjitë e reja mund të shërbejnë për të lehtësuar punët e rënda trupore dhe punët shpesh të përsëritura si dhe për të rritur volumin e ...

Read More »