Lajmet e fundit
sqde
Home / Shëndetësi

Shëndetësi

LINJA STOP DUHANIT!

Krahas ca institucioneve në Zvicër, të cilat e luftojnë duhanin, është edhe një këshillimore, e cila shërbimet e veta nga viti 2008 i ofron krejtësisht falas. Ky shërbim quhet LINJA STOP DUHANIT! ngase shërbimet i ofron vetëm përmes telefonit. Për ta bërë më mirë të njohur këtë shërbim, për lexuesit zhvilluam një bisedë të shkurtër me këshilltarin që përmes kësaj ...

Read More »

Fond zviceran për kompensim dhe shërbimi i kujdesit për viktimat e asbestit

Përkrahja për viktimat e asbestit dhe familjarët e tyre Që nga vera e vitit 2017, Fondi për kompensim të viktimave të asbestit (EFA) dhe familjarët e tyre ofron ndihmë të shpejtë dhe të thjeshtë, përfshirë edhe përkrahjen financiare dhe psikologjike – një arritje e rëndësishme kjo për tejkalimin e katastrofës së asbestit. Asbesti nuk është temë e së kaluarës, por ...

Read More »

Duhanpirja dëmton cilësinë e jetës dhe shkakton vdekjen e parakohshme

Pirja e duhanit shkakton shumë sëmundje dhe përkeqëson cilësinë e jetës. Njerëzit që pijnë duhan kanë më shumë gjasa të vuajnë nga sëmundjet kronike jo ngjitëse, si kanceri i mushkërive ose problemet kardiovaskulare. Kush pi duhan vdes më herët Pirja e duhanit personave të prekur ua merr mesatarisht 14 vjet të jetës së tyre. Gjysma e duhanpirësve të përditshëm vdesin ...

Read More »