Lajmet e fundit
sqde
Home / Politikë

Politikë

Heshtja e së ligës si bashkëfajësi

Pranimi i një realiteti represiv si i pandryshueshëm rezulton në dorëzim të përgjegjësisë individuale. Kur heshtim mbi të ligën, a nuk bëhemi pjesë e saj? A nuk shndërrohemi vetë në krijues të po atij realiteti represiv? Luljeta Aliu Klientelizmi dhe korrupsioni, fenomene për ekzistencën e të cilave faji kryesor bie mbi institucionet, janë diskutuar me lehtësi nga pozita e vëzhguesit ...

Read More »

Kërkohet lirimi i ish të burgosurit politik dhe veprimtarit socialdemokrat Sadri Ramabaja

Fillojnë reagimet e para publike për lirimin e ish të burgosurit politik, veprimtarit dhe aktivistit socialdemokrat Sadri Ramabajës.  Një grup intelektualësh të profileve të ndryshme, nga vende të Perëndimit dhe kryesisht me qëndrim atje, përmes shkresës së mëposhtme iu janë drejtuar Gjykatës Speciale në Prishtinë dhe prokurorit Sylë Hoxha, përmes të cilës kërkojnë lirimin e Dr. Sadri Ramabajës, duke e cilësuar ...

Read More »