Lajmet e fundit
sqde
Home / Njoftime

Njoftime

Theatersudio „Aktrimi“  – STATION 17b

Bashkëatdhetarë të nderur, zonja e zotërinjë, Ju ftojmë, sidomos Ju që jetoni në St. Gallen e rrethinë, të merrni pjesë në shfaqjen e Theatersudio „Aktrimi“  këtë herë me shfaqjen STATION 17b (gjermanisht dhe shqip). Shfaqja fillon në orën 19:00, një orë përpara mund të takoheni me miq në Bar të teatrit. Vendi: Theater Grabenhalle, St. Gallen Datat: 14. Nëntorë dhe ...

Read More »

PROGREDIR: MUNDËSIA PËR ARSIMIMIN E MËTEJMË PROFESIONAL NË ZVICËR

Projekt Progredir u mundëson migranteve gra (tani në Bernë edhe migrantëve burra) nxënien e arsimimit parësor profesional. Është iniciuar nga Unia në vitin 2009 dhe tani më ka arritur në një fazë të re. Migrantet e migrantët shpesh diskriminohen në tregun e punës: kualifikimet e tyre nuk pranohen, apo ata kanë lënë herët shkollën. Andaj, për ta është e vështirë ...

Read More »

Fond zviceran për kompensim dhe shërbimi i kujdesit për viktimat e asbestit

Përkrahja për viktimat e asbestit dhe familjarët e tyre Që nga vera e vitit 2017, Fondi për kompensim të viktimave të asbestit (EFA) dhe familjarët e tyre ofron ndihmë të shpejtë dhe të thjeshtë, përfshirë edhe përkrahjen financiare dhe psikologjike – një arritje e rëndësishme kjo për tejkalimin e katastrofës së asbestit. Asbesti nuk është temë e së kaluarës, por ...

Read More »

Duhanpirja dëmton cilësinë e jetës dhe shkakton vdekjen e parakohshme

Pirja e duhanit shkakton shumë sëmundje dhe përkeqëson cilësinë e jetës. Njerëzit që pijnë duhan kanë më shumë gjasa të vuajnë nga sëmundjet kronike jo ngjitëse, si kanceri i mushkërive ose problemet kardiovaskulare. Kush pi duhan vdes më herët Pirja e duhanit personave të prekur ua merr mesatarisht 14 vjet të jetës së tyre. Gjysma e duhanpirësve të përditshëm vdesin ...

Read More »

Migrantët e partisë Socialdemokrate kërkojnë më shumë të drejta politike

Komunikatë për media, Bernë, më 21 qershor 2017 Në kuvendin e tyre vjetor, të shtunën e kaluar të datës 17 qershor 2017, Migrantët e partisë Socialdemokrate ndër të tjera kanë aprovuar një rezolutë, përmes së cilës kërkojnë të drejta të plota politike për të gjithë personat me leje të përhershme qëndrimi. Një diskutim intensiv u zhvillua mbi fushatën e Migrantëve ...

Read More »