Lajmet e fundit
sqde
Home / Aktualitete

Aktualitete

Detit (Poezi)

Atje në detin më të largët Lash shpirtin tim Të fshihet në pritje Hijeve shkëmbinjëve Valëve të mëngjesit Asnjë ishull mos ta kërkojë, nuk dua shpëtim Ishujt vetë nuk vijnë Aty të endet, në kërkim të prehjes Deri sa në një tjetër jetë të takohemi përsëri Apo do të na presë një tjetër behar? Një i mbarë… Kur deti t’i ...

Read More »

Heshtja e së ligës si bashkëfajësi

Pranimi i një realiteti represiv si i pandryshueshëm rezulton në dorëzim të përgjegjësisë individuale. Kur heshtim mbi të ligën, a nuk bëhemi pjesë e saj? A nuk shndërrohemi vetë në krijues të po atij realiteti represiv? Luljeta Aliu Klientelizmi dhe korrupsioni, fenomene për ekzistencën e të cilave faji kryesor bie mbi institucionet, janë diskutuar me lehtësi nga pozita e vëzhguesit ...

Read More »

Egoja dhe budallepsja si vlerë

Nga Shemsije Elshani Njëri prej instinkteve më të fuqishme të njeriut, është ai i vetëmbrojtjes. Vetëm një i çmendur mund të qëndroj pasiv para rrezikut që kërcënon ekzistencën e tij. Pushtetarët, u murr vesh, nuk janë kaq të aftë të parashohin rreziqet, andaj nuk ndërmarrin asgjë, por habit fakti që as ata që i kanë besuar fatin këtyre pushtetarëve nuk ...

Read More »

Prezantimi i hapësirave publike te Prishtinës ne Bernë te Zvicrës

  Në sallën e mbushur përplot, kryesisht me arkitektë të moshave të sfondeve të ndryshme si dhe mysafirë të rastit, në “Kernforumhaus” të Bernës, të martën e datës 14 nëntor 2017 në mbrëmje, u zhvillua një konferencë si organizim i përbashkët mes Shkollës se Larte universitare për Arkitekturë te Bernës dhe Kernforumhaus. Këtij manifestimi i parapriu organizimi i Shkollës Verore ...

Read More »

Poezi: Nuk i dua stinët

Jo, nuk i dua stinët. Padhembshurisht e fshikullojnë jetën Trajektores së kohës së njerëzimit Nuk çajnë kokën për zemrën që mbeti pas Nën rrezet e mallit përvëlues për freskinë kaltëroshe të syve engjëllore Me çdo gjethe verdhake vjeshte humbas, Kam drojë, afërsine ndaj hyjniut tim. kjo drithërime shpirti si nuk ka të ndalur! Kot çirret zemra ndaj padrejtesise se orës, ...

Read More »

LINJA STOP DUHANIT!

Krahas ca institucioneve në Zvicër, të cilat e luftojnë duhanin, është edhe një këshillimore, e cila shërbimet e veta nga viti 2008 i ofron krejtësisht falas. Ky shërbim quhet LINJA STOP DUHANIT! ngase shërbimet i ofron vetëm përmes telefonit. Për ta bërë më mirë të njohur këtë shërbim, për lexuesit zhvilluam një bisedë të shkurtër me këshilltarin që përmes kësaj ...

Read More »